Διεθνή

Ιταλία: Περιορισμένη η έκθεση της Eni στο Ιράν

tags :
Ιταλία: Περιορισμένη η έκθεση της Eni στο Ιράν

Η εταιρεία έχει καλύψει όλες τις εκκρεμείς πληρωμές που οφείλονται σε προηγούμενες επενδύσεις

Η Eni δεν έχει ουσιαστική έκθεση στο Ιράν και έτσι δεν θα επηρεαστεί από τις κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας, την Τρίτη 5/6/2018.
Η εταιρεία έχει καλύψει όλες τις εκκρεμείς πληρωμές που οφείλονται σε προηγούμενες επενδύσεις ανάντη στο Ιράν και έχει αποκλειστική σύμβαση εφοδιασμού πετρελαίου για την αγορά 2 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ανά μήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Η σύμβαση ... θα λήξει μέχρι το τέλος του έτους", επεσήμανε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν να επιβάλουν δευτερεύουσες κυρώσεις στις ευρωπαϊκές εταιρείες που συνεργάζονται με το Ιράν μετά την αποχώρησή τους από μια πυρηνική συμφωνία του 2015 με την Τεχεράνη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου του Ιράν αναζητεί τρόπους για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας και τη διασφάλιση των επενδύσεων που πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες.
Ωστόσο, ο κίνδυνος να υποστούν κυρώσεις και να χάσει την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ έχει προκαλέσει πολλές εταιρείες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους.
Τον Μάιο, ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος Total ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από την επένδυσή του στο South Pars του Ιράν εάν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει απαλλαγή από την αμερικανική κυβέρνηση.
Η Eni ανακοίνωσε ότι οι αξιολογήσεις που πραγματοποίησε μέχρι στιγμής σχετικά με τις περιορισμένες δραστηριότητές της στο Ιράν δεν έδειξαν την ανάγκη να ζητηθούν συγκεκριμένες παρεκκλίσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τέτοιες δραστηριότητες θα γίνονται μόνο στο βαθμό που οι κυρώσεις το επιτρέπουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης