Διεθνή

Πολωνία: O πρωθυπουργός ανέλαβε τον έλεγχο των PKN Orlen και Lotos

Πολωνία: O πρωθυπουργός ανέλαβε τον έλεγχο των PKN Orlen και Lotos

"Το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αναλάβει την εποπτεία του PKN Orlen και Lotos", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους για την αλλαγή

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki ανέλαβε τον άμεσο έλεγχο των κρατικών παραγωγών πετρελαίου PKN Orlen και Lotos από τον υπουργό Ενέργειας, ανακοίνωσε  το υπουργείο Ενέργειας την Τρίτη 5/6/2018.
"Το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αναλάβει την εποπτεία του PKN Orlen και Lotos", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους για την αλλαγή.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η κίνηση αυτή  θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα διαφορετικών απόψεων μεταξύ του Morawiecki και του υπουργού Ενέργειας Krzysztof Tchorzewski σχετικά με τη δυνητική επένδυση της PKN Orlen σε πυρηνικό σταθμό και την προγραμματισμένη συγχώνευση των δύο μονάδων διύλισης.
"Αυτό είναι καλή είδηση για το PKN. Ο υπουργός ενέργειας δήλωσε σαφώς ότι ήθελε πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και ορισμένα από τα σχόλιά του υποδεικνύουν ότι το PKN θα μπορούσε να συμμετάσχει στο έργο.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός είναι πιο επιφυλακτικός ", δήλωσε ο Michal Kozak, αναλυτής στο Trigon DM.
Οι μετοχές σε PKN και Lotos κέρδισαν 4,1% και 3,1% αντίστοιχα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης