Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δεν επιθυμούμε να διχάσουμε την ΕΕ - Είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας

tags :
Putin: Δεν επιθυμούμε να διχάσουμε την ΕΕ - Είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας

Η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη και να ανθίζει, ανέφερε ο Vladimir Putin    

Η Ρωσία δεν επιθυμεί να διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως έχει μεγάλο συμφέρον η ΕΕ να είναι ενωμένη και να ανθίζει, διότι αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Μόσχας, ανέφερε ο Vladimir Putin σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, που θα μεταδοθεί απόψε σε ειδική εκπομπή με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Βιέννη.
Πρόκειται για την έκτη στη σειρά επίσημη επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Αυστρία και την πρώτη επίσκεψη του στο εξωτερικό μετά από την πρόσφατη επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα, ενώ η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που είχε επισκεφθεί επίσημα ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2001, έπειτα από την πρώτη εκλογή του ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, απαντώντας στο ερώτημα γιατί υπάρχουν τακτικές τηλεφωνικές επαφές του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, αλλά ακόμη καμία διμερής συνάντησή τους, ο Ρώσος Πρόεδρος απαντά πως «αυτό θα πρέπει να το ρωτήσετε στους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ».
Στη σχεδόν 50λεπτη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση -από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης- ο Ρώσος Πρόεδρος εκτιμά ότι η κρίση που υποβόσκει στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας, και που για πολλούς ειδικούς θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, είναι ένα «επακόλουθο του έντονου εσωπολιτικού αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παρόλα αυτά έχουν συνομιλήσει πολλές φορές με τον Ρεπουμπλικάνο σε διάφορα διεθνή φόρα, τελευταία για τον «κίνδυνο ενός νέου ανταγωνισμού στους εξοπλισμούς», αναφέρει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως "αυτή την εξέλιξη, όπως γνωρίζετε, δεν την προκαλέσαμε εμείς. Δεν ήμασταν εμείς εκείνοι, που αποχώρησαν από την Συμφωνία ΑΒΜ, που απαγορεύει τα αντιπυραυλικά συστήματα», η Μόσχα απάντησε μόνον στις απειλές.
Κατά την άποψή του, θα πρέπει όμως να γίνουν σκέψεις για το πώς μπορεί να αποτραπεί ένας νέος ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς, οι «ειδικοί» θα πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται πάνω σε αυτό και ο ίδιος ευελπιστεί πως αυτή η εργασία πραγματικά θα αρχίσει, «επίσης ανάμεσα και στους δύο προέδρους».
Κατά την αυριανή επίσημη επίσκεψή του στη Βιέννη, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ής επετείου των συμφωνιών για παροχή φυσικού αερίου οι οποίες είχαν υπογραφεί την 1η Ιουνίου του 1968 ανάμεσα στην δημόσια αυστριακή εταιρεία πετρελαιοειδών OMV και στην τότε Σοβιετική Ένωση, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα έχει συνομιλίες τόσο με τον Αυστριακό ομόλογό του και τον Αυστριακό Καγκελάριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης