Διεθνή

Κυπριακό: Ο M. Akinci επιμένει στις εγγυήσεις της Τουρκίας

Κυπριακό: Ο M. Akinci επιμένει στις εγγυήσεις της Τουρκίας
Για το φυσικό αέριο, ο M. Akinci είπε ότι γίνονται κάποια βήματα, τα οποία θεωρεί ότι δεν θα φτάσουν στο σημείο να αποτελέσουν εμπόδιο στην προσπάθεια για λύση ή στη διάσκεψη της Γενεύης
Τη θέση της Άγκυρας για τη διατήρησή της ως εγγυήτριας δύναμης μετά τη λύση του Κυπριακού, υιοθετεί πλήρως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, M. Akinci, ο οποίος είχε σήμερα 22/12/2016 συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.
Όπως ο κ. Akinci τόνισε, με το ΑΠΕ -ΜΠΕ δεν θα φέρει αποτέλεσμα η επιμονή (σ.σ: της ελληνοκυπριακής πλευράς) σε μηδενικό στρατό και μηδενικές εγγυήσεις.
Κατά τον ίδιο τρόπο, πρόσθεσε, δεν θα φέρει αποτέλεσμα η συνέχιση των δηλώσεων στην τουρκοκυπριακή πλευρά ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στις εγγυήσεις. Το νέο καθεστώς στο οποίο θα φτάσουμε, επεσήμανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πρέπει να περιλαμβάνει και την εγγύηση της Τουρκίας, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνοκυπριακή πλευρά και σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αυτή διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, εκφράζοντας την ελπίδα η διαδικασία στη Γενεύη να φέρει επιτέλους ένα τελικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό.
Για το φυσικό αέριο, ο M. Akinci είπε ότι γίνονται κάποια βήματα, τα οποία θεωρεί ότι δεν θα φτάσουν στο σημείο να αποτελέσουν εμπόδιο στην προσπάθεια για λύση ή στη διάσκεψη της Γενεύης. Ο ίδιος, είπε, ότι «δεν αναμένει σύντομα να υπάρξει κάποια γεώτρηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης