Διεθνή

Εξαγωγές αργού πετρελαίου στο εξωτερικό επιχειρεί η Κένυα

Εξαγωγές αργού πετρελαίου στο εξωτερικό επιχειρεί η Κένυα

Η Κένυα θα μεταφέρει καθημερινά 2.000 έως 4.000 βαρέλια αργού πετρελαίου στη λεκάνη Lokichar στα βορειοδυτικά της χώρας έως ότου ολοκληρωθεί ο αγωγός πετρελαίου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκίνησε την εξαγωγή αργού πετρελαίου η Κένυα.

Με τελετές υπό την  παρουσία του προέδρου Uhuru Kenyatta ξεκίνησε η πρώτη  εξαγωγή αργού πετρελαίου της χώρας  με προορισμό τις αγορές του εξωτερικού.

Στην  ομιλία  του ο πρόεδρος της Κένυας υπογράμμισε τη σημασία της  σημαντικής αυτής εξέλιξης λέγοντας ότι  είναι μία μεγάλη μέρα για την χώρα του. Σήμερα είναι η αρχή  ενός πολύ μακρύ δρόμου που θα  φέρει πολλές θετικές αλλαγές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο μέλλον για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας και πρόσθεσε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα ενισχύσει  περαιτέρω τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Κένυας με άλλες χώρες και θα αυξήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων στη χώρα.

Η Κένυα θα μεταφέρει καθημερινά 2.000 έως 4.000 βαρέλια αργού πετρελαίου στη λεκάνη Lokichar στα βορειοδυτικά της χώρας έως ότου ολοκληρωθεί ο αγωγός πετρελαίου, με φορτηγά ειδικά σχεδιασμένα πάνω από το δρόμο.

Για πρώτη φορά στη χώρα αναφέρεται ότι 750 εκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων αργού πετρελαίου ανακάλυψαν το 2012 η βρετανική εταιρεία Tullow Oil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης