Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απογοήτευση για την συνέχιση των ευρωπαϊκών μέτρων για τα φωτοβολταϊκά

tags :
Κίνα: Απογοήτευση για την συνέχιση των ευρωπαϊκών μέτρων για τα φωτοβολταϊκά
Η Ε.Ε  γνωστοποίησε την διατήρηση του αντιντάμπινγκ και των αντισταθμιστικών δασμών που έχουν τεθεί σε ισχύ για περισσότερο από τρία χρόνια σχετικά με τα κινεζικά προϊόντα.
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας(MOC) εξέφρασε την Πέμπτη 22/12/2016  την απογοήτευσή  του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωση να επεκτείνει τα μέτρα και στα κινέζικα φωτοβολταϊκα (PV) προϊόντα.
Η συνέχιση του αντιντάμπινγκ και των αντισταθμιστικών δασμών θα βλάψουν τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, τα μακροπρόθεσμα οφέλη της ΕΕ και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε  ο Wang Hejun, επικεφαλής της MOC σε θέματα εμπορίου σύμφωνα με το Xinhua.
Τα φωτοβολταϊκά προϊόντα έχουν μεγάλη σημασία για όλες τις χώρες που θέλουν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Wang.
"Η ΕΕ πρέπει να θέσει τέλος στο εμπόριο διορθωτικών μέτρων κατά των φωτοβολταϊκών προϊόντων όσο το δυνατόν νωρίτερα για να επιτρέψει στην αγορά να λειτουργήσει κανονικά», πρόσθεσε ο Wang.
Η Κίνα και η ΕΕ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο ίδιος.
Την Τρίτη 20/12/2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε την διατήρηση του  αντιντάμπινγκ και των αντισταθμιστικών δασμών που έχουν τεθεί σε ισχύ για περισσότερο από τρία χρόνια σχετικά με τα κινεζικά προϊόντα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης