Διεθνή

Μεξικό: Καθυστερεί η επόμενη φάση των δημοπρασιών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Μεξικό: Καθυστερεί η επόμενη φάση των δημοπρασιών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Το Μεξικό θα καθυστερήσει μέχρι τις 19 Ιουνίου, την ανακοίνωση των νικητών για την επόμενη φάση του ανοίγματος της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες επιχειρήσεις να λάβουν μέρος και να ενσωματώσει τις τροποποιήσεις που προτείνονται από τη βιομηχανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη 22/12/2016 το Υπουργείο Οικονομικών.
«Οι προσαρμογές πληρούν το ενδιαφέρον του Μεξικού να εγγυηθεί μεγαλύτερη συμμετοχή των εταιρειών σε αυτήν την δημοπρασία," ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
«Οι προσαρμογές περιλαμβάνουν επίσης τις συστάσεις της βιομηχανίας με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού και των επενδύσεων."
Το Μεξικό είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει, στις 22 Μαρτίου τους νικητές της πρώτης φάσης του λεγόμενου «γύρου δύο», η οποία περιλαμβάνει 15 ρηχές θαλάσσιες περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Μεξικό δημοπράτησε σε επενδυτές από όλο τον κόσμο διάφορα βαθιά θαλάσσια πεδία πετρελαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να φέρει κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα στη βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης