Διεθνή

Εξασφάλιση εντολής της Vestas 306MW για μεξικάνικο αιολικό πάρκο

Εξασφάλιση εντολής της Vestas 306MW για μεξικάνικο αιολικό πάρκο

Μέχρι το τέλος του 2017, η Vestas είχε εγκαταστήσει περισσότερα από 4 GW στη Λατινική Αμερική

Εντολή 306 MW έλαβε η δανική εταιρεία Vestas από την EnerAB, κοινοπραξία των ΗΠΑ – Μεξικού για την προμήθεια και εγκατάσταση 85 ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο Mesa La Paz στην πολιτεία Tamaulipas του Μεξικού.

«Η παραγγελία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση στροβίλων 85 V136-3.45 MW, καθώς και της 15ετούς συμφωνίας παροχής υπηρεσίας Active Output Management 5000 (AOM 5000) για τη λειτουργία και συντήρηση του αιολικού πάρκου» δήλωσε η Vestas Mediterranean.

Η παράδοση και η λειτουργία των στροβίλων αναμένονται κατά τη διάρκεια του 2019, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγγελία της Vestas στο Μεξικό έφτασε τα περισσότερα από 2,1 gigawatts (GW), συμπεριλαμβανομένου του αιολικού πάρκου Reynosa III, το οποίο πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο.

«Η Vestas  συνεχίζει τη στρατηγική της εστίαση στην αγορά του Μεξικού, αυξάνοντας τόσο το αποτύπωμα παραγωγής όσο και την εγκατεστημένη ισχύ, που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του Μεξικού και δημιουργούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Enric Catala, ανώτερος διευθυντής πωλήσεων στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής της Vestas, προσθέτοντας ότι «με περισσότερα από 1,3 GW ανεμογεννητριών είτε υπό κατασκευή είτε εγκατεστημένα μόνο στον Tamaulipas, το Μεξικό έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυρό παράδειγμα για άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου ενεργειακού μίγματος».

Μέχρι το τέλος του 2017, η Vestas είχε εγκαταστήσει περισσότερα από 4 GW στη Λατινική Αμερική και είχε ανακοινώσει σχέδια για την ίδρυση εγκαταστάσεων παραγωγής στο Μεξικό μαζί με τους συνεργάτες της για την εξυπηρέτηση όλης τη Λατινικής Αμερικής.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης