Διεθνή

Kim Jong un: Έχω δεσμευτεί για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Kim Jong un: Έχω δεσμευτεί για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Μήνυμα Lavrov προς ΗΠΑ: Αποφύγετε να τα απαιτήσετε όλα, αμέσως

Διαβεβαιώσεις στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov ότι παραμένει η δέσμευση του για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παρείχε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un κατά τη συνάντηση που είχαν στη Β. Κορέα.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA «ο Kim Jong un είπε ότι η βούληση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας να κινηθεί προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένει αμετάβλητη, συνεπής και σταθερή».
Επιπλέον, τονίστηκε ότι ο Kim ελπίζει ότι τα ζητήματα των σχέσεων με τις ΗΠΑ και της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου «θα επιλυθούν κατά στάδια» και ότι «η επίλυση των προβλημάτων θα προχωρήσει χάρη σε έναν διάλογο και μια διαπραγμάτευση που θα χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα και εποικοδομητικό πνεύμα».
Από την πλευρά του το ρωσικό ΥΠΕΞ έκανε γνωστό πως ο Lavrov έστειλε μήνυμα προς τις ΗΠΑ προτρέποντας να «αποφύγουν την τάση να τα απαιτήσουν όλα, αμέσως».
Σημειώνεται πως Β. Κορέα και ΗΠΑ εργάζονται πυρετωδώς για την ιστορική συνάντηση των Donald Trump και Kim Jong un, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.
Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Β. Κορέα να προχωρήσει άμεσα στην καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων της και αυτό να γίνει με επαληθεύσιμο τρόπο, πριν από οποιαδήποτε ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων που πλήττουν τη Βόρεια Κορέα.
Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει το μόνο στην πραγματικότητα μέσο αποτροπής που διαθέτει χωρίς να λάβει εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ότι δεν θα επιδιώξουν να ανατρέψουν το καθεστώς.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης