Διεθνή

Enel: Nωρίς να αμφισβητούμε πολιτικά τη νέα πλειοψηφία - Η κόντρα με την Iberdrola

Enel: Nωρίς να αμφισβητούμε πολιτικά τη νέα πλειοψηφία - Η κόντρα με την Iberdrola

Έντονη διαμάχη μεταξύ Enel και Iberdrola

Την αισιοδοξία του για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης στην Ιταλία εξέφρασε ο CEO της ENEL Francesco Starace, μιλώντας στην τηλεόραση του CNBC.

Ειδικότερα, τόνισε ότι: «Είναι καλό νέο ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση και δεν συντρέχει λόγος να προεξοφλούμε μια αποτυχία. Η ιταλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια αγορά και χρειάζεται υπομονή και κατανόηση για να προχωρήσουν τα πράγματα».

Παράλληλα μια έντονη διαμάχη βρίσκονται οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας της Ευρώπης, Enel και Iberdrola για την εξασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων της Electropaulo της Βραζιλίας.

Οι εντάσεις μάλιστα οξύνθηκαν περισσότερο όταν η Ιberdrola έγραψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο, κατηγορώντας τον κρατικό έλεγχο της Enel ότι εκμεταλλεύτηκε το βάρος της ιταλικής κυβέρνησης για να της επιτρέψει να λάβει επενδυτικές αποφάσεις που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να υποβάλει.

Μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Francesco Starace δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι δεν κατάφερε να καταλάβει τις προσπάθειες της Iberdrola που «άναψε» τα αίματα.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν απογοητευμένος από την απόφαση της ισπανικής επιχείρησης να γράψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απάντησε: "Όχι δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι λίγο έκπληκτος. Φαίνονται να είναι τόσο επιθετικοί σε αυτή την προσφορά, η οποία είναι δεν είναι και η συμφωνία του αιώνα».

«Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία, είναι επίσης μια μεγάλη εταιρεία, δεν πρόκειται να πεθάνουμε ή κάτι τέτοιο αν δεν κάνουμε αυτή τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Η Βραζιλία θεωρείται στρατηγική αγορά για την Iberdrola, διότι συνέβαλε στην αύξηση κατά 24% των βασικών κερδών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Εν τω μεταξύ, για την Enel, μια συμφωνία για την εξασφάλιση του ενεργητικού της Electropaulo θα φέρεται να διπλασιάζει τη βάση πελατών της σε περίπου 17 εκατομμύρια.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης