Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tullow προσλαμβάνει την Wood για να σχεδιάσει τον αγωγό πετρελαίου της Κένυας

tags :
Η Tullow προσλαμβάνει την Wood για να σχεδιάσει τον αγωγό πετρελαίου της Κένυας

Το κόστος του αγωγού εκτιμάται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια

H  Tullow Oil προσέλαβε την Wood για να σχεδιάσει έναν αγωγό που θα μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τα χερσαία πεδία Lokichar της Κένυας στο Lamu στην ακτή του Ινδικού Ωκεανού, ανακοίνωσε η Wood την Τετάρτη 30/5/2018.
Η Κένυα, η οποία δεν εξάγει σήμερα πετρέλαιο, ανακάλυψε εμπορικά αποθέματα στη λεκάνη του Lokichar το 2012 και ο αγωγός των 800 χιλιομέτρων (500 μιλίων) αναμένεται να κατασκευαστεί πριν από την έναρξη της παραγωγής το 2021/22.
Η Tullow εκμεταλλεύεται τα πεδία της Κένυας, ενώ οι άλλοι επενδυτές είναι το Africa Oil του Καναδά και η γαλλική Total.
Η κυβέρνηση της Κένυας αναμένεται να κατέχει μερίδιο μέσω της κρατικής National Oil.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters τον προηγούμενο μήνα ότι η Wood επιλέχθηκε για το σχεδιασμό του αγωγού.
Η  Tullow ανακοίνωσε ότι τα πεδία Amosing και Ngamia έχουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς  ενδεχόμενους πόρους περίπου 560 εκατομμυρίων βαρελιών, με  την παραγωγή να φτάνει τα 100.000 βαρέλια την ημέρα.
Το κόστος του αγωγού εκτιμάται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ απαιτούνται επιπλέον 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάντη επιχειρήσεις, ανέφερε η Tullow. Μια τελική απόφαση επένδυσης για τα έργα αναμένεται το 2019.
Η Tullow επέλεξε την Worley Parsons της Αυστραλίας ως μηχανικούς για τα πετρελαϊκά μπλοκ, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η Κένυα ξεκίνησε τα σχέδια  για την πλήρη παραγωγή στα μπλοκ αυτό το μήνα, όταν η τοπική και η εθνική κυβέρνηση συμφώνησαν για την κατανομή των εσόδων.
Η συμφωνία για την κατανομή των εσόδων ανοίγει τον  δρόμο για τη θέσπιση νόμου για την παραγωγή πετρελαίου, επιτρέποντας στην Tullow να ξεκινήσει να μεταφέρει πετρέλαιο, το οποίο κρατήθηκε σε δεξαμενές αποθήκευσης για ένα χρόνο εν αναμονή της νομοθεσίας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης