Διεθνή

Νορβηγία: Στα επίπεδα του 2017 η παραγωγή φυσικού αερίου το 2018

Νορβηγία: Στα επίπεδα του 2017 η παραγωγή φυσικού αερίου το 2018

Η Νορβηγία πέρυσι παρήγαγε 124,2 δισ. κ. μ. φυσικού αερίου, εκ των οποίων 117,4 δισ. εξήχθησαν μέσω αγωγών προς την Ευρώπη και 5,6 δισ. μεταφέρθηκαν ως υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)

Η παραγωγή φυσικού αερίου της Νορβηγίας το 2018 αναμένεται να περιορισθεί ή να παραμείνει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή του συστήματος αγωγών Gassco στο Reuters την Τετάρτη 30/5/2018.
"Για το σύνολο του 2018, θα είμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο με το 2017, ή ίσως θα μπορούσε να διαμορφωθεί ελαφρώς χαμηλότερα", δήλωσε ο CEO Frode Leversund, προσθέτοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον όγκο πωλήσεων του Ιουλίου καθώς και από τη ζήτηση  από την 1η Οκτωβρίου.
Η Νορβηγία πέρυσι παρήγαγε 124,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, εκ των οποίων 117,4 δισεκατομμύρια εξήχθησαν μέσω αγωγών προς την Ευρώπη και 5,6 δισεκατομμύρια μεταφέρθηκαν ως υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Για  2019, η παραγωγή αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα επίπεδα 2017-2018, ανέφερε ο Leversund.
Το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης της Gassco, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ενδεχόμενες πρόσθετες ανάγκες που θα προκύψουν θα αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.
Η Gassco θα πραγματοποιήσει επίσης προληπτική συντήρηση στο εργοστάσιο επεξεργασίας Kollsnes για να αποφύγει την επανεμφάνιση της διακοπής του περασμένου χειμώνα, όταν το κρύο κλείσει το εργοστάσιο για μέρες ακριβώς την στιγμή που η ζήτηση αυξήθηκε.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης