Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή κερδοφορία για την Gazprom το α' τρίμηνο του 2018

Ισχυρή κερδοφορία για την Gazprom το α' τρίμηνο του 2018

Η εταιρεία πώλησε 173,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

Τα έσοδα της ρωσικής Gazprom ανήλθαν σε 2,14 τρισεκατομμύρια ρούβλια (34,17 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, από 1,81 τρισεκατομμύρια ρούβλια για την ίδια περίοδο του 2017, ανέφερε η εταιρεία σήμερα (30/5).

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο δήλωσε ότι τα κέρδη του, που αναλογούν στους ιδιοκτήτες για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, ανήλθαν σε 372 δισεκατομμύρια ρούβλια - 11% περισσότερα από ό, τι για την ίδια περίοδο του 2017.

"Η αύξηση των εσόδων από πωλήσεις οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων αερίου και εξευγενισμένων προϊόντων", εξηγεί η εταιρεία.

Η Gazprom αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ευρώπης και το ήμισυ των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την πώληση φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία πώλησε 173,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους - μια σημαντική αύξηση από 159,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που πωλήθηκε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επιπλέον, η εταιρεία προμήθευσε με σημαντικές ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου την Ταϊβάν, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης