Διεθνή

Η RBS σταματά τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων με άνθρακα

Η RBS σταματά τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων με άνθρακα

Η βρετανική τράπεζα δεν θα δανείζει πλέον χρήματα σε εταιρείες εξόρυξης που παράγουν πάνω από το 40% των εσόδων τους από θερμικούς άνθρακες ή εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από άνθρακα

Η Βρετανική Royal Bank of Scotland  ανακοίνωσε την Τρίτη 29/5/2018  ότι είχε καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς στη χρηματοδότηση έργων ενεργειακών έργων και εταιρειών υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης με άνθρακα, καθώς και σε άλλες τράπεζες, όπως η HSBC, για τη στήριξη των κλιματικών πολιτικών της.
 Η RBS ανακοίνωσε  ότι δεν θα χρηματοδοτεί άμεσα νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα,  ανθρακωρυχεία, έργα πετρελαίου  στην Αρκτική και έργα εκκαθάρισης τύρφης.
 Επίσης, δήλωσε ότι δεν θα δανείζει πλέον χρήματα σε εταιρείες εξόρυξης που παράγουν πάνω από το 40% των εσόδων τους από θερμικούς άνθρακες ή εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από άνθρακα.
Το προηγούμενο κατώτατο όριο και για τις δύο κατηγορίας ήταν 65%.
 Τον Απρίλιο, η HSBC ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, και αρκτικές γεωτρήσεις, ακολουθώντας άλλες μεγάλες τράπεζες όπως η ING και η BNP Paribas.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης