Διεθνή

Η Τουρκία μειώνει την παροχή φυσικού αερίου σε βιομηχανίες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση

Η Τουρκία μειώνει την παροχή φυσικού αερίου σε βιομηχανίες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση
Εξαιτίας του πολικού ψύχους που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η ζήτηση φυσικού αερίου έχει ξεπεράσει την προσφορά
Αντιμέτωπη με μία αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από τα νοικοκυριά βρίσκεται η Τουρκική κυβέρνηση, η οποία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μειώνει την παροχή σε βιομηχανίες και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, εξαιτίας του πολικού ψύχους που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η ζήτηση φυσικού αερίου έχει ξεπεράσει την προσφορά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Ήδη, με εντολή της κυβέρνησης η κρατική εταιρεία BOTAS έχει μειώσει κατά 90% τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο τις κρατικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κατά 50% στις βιομηχανίες του ιδιωτικού τομέα, τις οποίες έχει καλέσει να μειώσουν για εξοικονόμηση ενέργεια μη κρίσιμους τομείς των εργοστασίων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόβλημα δεν οφείλεται στις προμήθειες φυσικού αερίου από το εξωτερικό, καθώς Ρωσία, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν παραδίδουν κανονικά τις συμφωνηθείσες προμήθειες.
Πρόσθεσε δε, ότι η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί κάπως τις επόμενες ημέρες, με την έναρξη παραδόσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης