Διεθνή

Νορβηγία: Οι εταιρείες πετρελαίου ενισχύουν τις δαπάνες για την έρευνα και περιορίζουν τις επενδύσεις

Νορβηγία: Οι εταιρείες πετρελαίου ενισχύουν τις δαπάνες για την έρευνα και περιορίζουν τις επενδύσεις

Οι επενδύσεις για μελέτες και εξερεύνηση αναμένεται να αυξηθούν σε 33,3 δισεκατομμύρια κορώνες το 2019 από 25 δισεκατομμύρια το 2018

 

 

Η εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία  θα συνεχίσει να ανακάμπτει εν μέσω υψηλότερων τιμών αργού, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (SSB) τη Δευτέρα, 28/5/2018  αν και ο γενικός ρυθμός των επενδύσεων από τη βιομηχανία ήταν βραδύτερος.

Ενώ η έρευνα για νέους πόρους και τα σχέδια ανάπτυξης πεδίων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά από φέτος και μετά, οι επενδύσεις σε τομείς που ήδη λειτουργούν θα μειωθούν, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση.

Οι επενδύσεις  για  μελέτες και εξερεύνηση βασικός δείκτης δαπανών για  γεωτρήσεις έως σεισμικά δεδομένα, αναμένεται να αυξηθούν σε 33,3 δισεκατομμύρια κορώνες το 2019 από 25 δισεκατομμύρια το 2018.

Τα συνολικά επενδυτικά σχέδια για το 2018 μειώθηκαν κατά 2,1% περίπου από τον Φεβρουάριο και σήμερα φθάνουν τα 156,5 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορών (19,23 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 1,4% έναντι του 2017.

Ενώ οι αρχικές προβλέψεις για το 2019 δείχνουν σταθεροποιητικές τάσεις   οι πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν περισσότερα σχέδια στο μέλλον, τα οποία πιθανόν θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμβλυνση των δαπανών.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης