Διεθνή

Ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού «TurkStream» επιθυμεί να λάβει η Σερβία

Ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού «TurkStream» επιθυμεί να λάβει η Σερβία

Η υπεράκτια κατασκευή της πρώτης γραμμής θα εξυπηρετήσει την Τουρκία ενώ η δεύτερη γραμμή αναμένεται να στείλει αέριο στην Ευρώπη

Ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream επιθυμεί να λάβει η Σερβία, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Σερβίας  Aleksandar Antic.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Antic επιβεβαίωσε ότι με την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας, στοχεύει στην αύξηση των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία.

Είπε ότι η Σερβία έχει θέσει τις ελπίδες της για την προμήθεια προμηθειών μέσω του TurkStream και για να γίνει χώρα διέλευσης του αγωγού

«Η αγορά φυσικού αερίου αναπτύσσεται στη Σερβία και η συνεργασία μεταξύ ρωσικών και σερβικών εταιρειών ενέργειας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε ο Antic.Μάλιστα, στις 24 Μαΐου, ο πρόεδρος της Gazprom Alexey Miller συναντήθηκε με την Antic και συζήτησε τις τάσεις στην ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αυξανόμενη ζήτηση για ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 23ης Μαΐου 2018, η Gazprom διέθεσε στη Σερβία περίπου 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σημειώνοντας αύξηση 5,8% έναντι της ίδιας περιόδου του 2017.

Η Σερβία εισάγει κατά μέσο όρο περίπου 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία σε ετήσια βάση.
Το έργο φυσικού αερίου TurkStream αποτελείται από δύο γραμμές συνολικής χωρητικότητας 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Η υπεράκτια κατασκευή της πρώτης γραμμής θα εξυπηρετήσει την Τουρκία ενώ η δεύτερη γραμμή αναμένεται να στείλει αέριο στην Ευρώπη.
Η Gazprom συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ελλάδα για τη δεύτερη γραμμή του έργου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης