Διεθνή

WSJ: Σε συμβιβασμό καταλήγουν έως το τέλος Οκτωβρίου Gazprom - ΕΕ

WSJ: Σε συμβιβασμό καταλήγουν έως το τέλος Οκτωβρίου Gazprom - ΕΕ
Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να αντιμετωπιστούν οι μακροχρόνιες ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ, ότι η Gazprom πλήττει τον ανταγωνισμό
Στους όρους της διευθέτησης που θα οδηγήσει σε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διεξάγει δραστηριότητες η Gazprom στην Ευρώπη, πρόκειται να συμφωνήσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου με τις ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, στελέχη της Gazprom, Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η Κομισιόν, αναμένεται να καταλήξουν στις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου στο τέλος Οκτωβρίου.
Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει ενεργά η ρωσική κυβέρνηση, η οποία έχει ποσοστό άνω του 50% των μετοχών της εταιρείας.
Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να αντιμετωπιστούν οι μακροχρόνιες ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ, ότι η Gazprom πλήττει τον ανταγωνισμό και χρεώνει κατά το δοκούν τις προμήθειες σε κράτη-μέλη της ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη.
Με μία επίτευξη συμφωνίας για την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, η εταιρεία μπορεί να αποφύγει πρόστιμα πολλών δισ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εάν εγκριθούν οι όροι του διακανονισμού, το σχέδιο θα πρέπει να παρουσιαστεί στις άλλες χώρες, που επηρεάζονται από την υπόθεση, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης