Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραίτηση Deripaska από το διοικητικό συμβούλιο της Rusal - Χιονοστιβάδα εξελίξεων

Παραίτηση Deripaska από το διοικητικό συμβούλιο της Rusal - Χιονοστιβάδα εξελίξεων

H Rusal παράγει το 7% του αλουμινίου στον κόσμο

Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου της «Rusal» ανακοίνωσε Ρώσος ολιγάρχης Oleg Deripaska, όπως αναφέρει το cnn.com.

Ειδικότερα, η Rusal, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο ανέφερε σήμερα (25/5) στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ότι ο ιδρυτής της παραιτήθηκε από το ρόλο του ως μη εκτελεστικού διευθυντή στο διοικητικό της συμβούλιο.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, η «απόφαση ελήφθη προκειμένου να «προστατευτούν τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της. Η αποχώρησή του ακολουθεί εκείνες του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και επτά άλλων διευθυντών, οι οποίοι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (24/5).

Η Rusal, η οποία παράγει το 7% του αλουμινίου στον κόσμο, βρίσκεται κάτω από τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις σε ορισμένους ολιγάρχες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Deripaska.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων στη Rusal στις 6 Απριλίου, εμποδίζοντας έτσι πελάτες με έκθεση στις ΗΠΑ να συνεχίσουν να αγοράζουν μέταλλο από τη Rusal. Συνέπεια τούτου ήταν οι τιμές του αλουμινίου να αναρριχηθούν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών, εξαιτίας ανησυχιών για ελλείψεις στην προσφορά του μετάλλου.

Παραιτήθηκαν επίσης οι εκτελεστικοί δ/ντές Vladislav Soloviev and Siegfried Wolf, οι μη εκτελεστικοί δ/ντές Maxim Sokov, Dmitry Afanasiev, Gulzhan Moldazhanova, Olga Mashkovskaya και Ekaterina Nikitina, με τις παραιτήσεις τους να τίθενται σε ισχύ από τις 28 Ιουνίου. Η παραίτηση της Bouriko αντιθέτως τέθηκε σε ισχύ από χθες Τετάρτη 23 Μαΐου.

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ έχει κάνει γνωστό ότι ενδέχεται να αποσύρει τις κυρώσεις αν ο Ρώσος μεγιστάνας Oleg Deripaska εγκαταλείψει τα ηνία του ομίλου.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα VTB ανακοίνωσε ότι σταματά να χορηγεί δάνεια στον Oleg Deripaska. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «δεν θα προχωρήσουμε σε καμία δραστηριότητα μαζί του» για να συμπληρώσει ότι θα περιμένει να δει τι θα αποφασίσει το αμερικανικό γραφείο ελέγχου ξένων περιουσιακών στοιχείων (OFAC).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης