Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις κατά της Δύσης δεν θα επηρεάσουν το επενδυτικό κλίμα στη Ρωσία

Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις κατά της Δύσης δεν θα επηρεάσουν το επενδυτικό κλίμα στη Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, καθυσήχασε τους επενδυτές αναφορικά με την πορεία της ρωσικής οικονομίας   
Ιδιαίτερα καθυσηχαστικός σε ότι αφορά της επενδύσεις στη Ρωσία εμφανίστηκε σήμερα (24/5) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφορικά με τις κυρώσεις που εξετάζει να επιβάλει η χώρα σε βάρος των χωρών της Δύσης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια δηλώσεων ενώπιον δημοσιογράφων, ο Peskov διαβεβαίωσε ότι «οποιεσδήποτε κυρώσεις αποφασιστούν κατά της Δύσης θα λάβουν υπόψην το επενδυτικό κλίμα», καθυσηχάζοντας τους επενδυτές οι οποίοι προβληματίζονται ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε τη ρωσική οικονομία.
Τα σχόλια του Peskov ήρθαν μετά από ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με το εάν τα αντίμετρα που εξετάζει η Ρωσία κατά της Δύσης θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλήγμα εάν εφαρμοστούν.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank, German Gref, τόνισε ότι τα αντίμετρα της Μόσχας θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία εάν εκγριθούν στην παρούσα μορφή τους.
«Στην παρούσα περίπτωση, δεν υπάρχει οριστική σαφήνεια σχετικά με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, αλλά σε κάθε περίπτωση τα θέματα της βιωσιμότητας και στήριξης ενός ελκυστικού κλίματος για τους επενδυτές θα λαμβάνονται πάντοτε υπόψην», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Συχνά, η εφαρμογή ορισμένων κανονισμών προκαλεί ανησυχίες, αλλά συχνά αποδεικνύεται ότι αυτές οι ανησυχίες δεν επιβεβαιώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής», καταλήγει ο Dmitry Peskov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης