Διεθνή

Πώληση του 33% του φωτοβολταϊκού χαρτοφυλακίου της Southern Power στην Global Atlantic Financial Group Limited

Πώληση του 33% του φωτοβολταϊκού χαρτοφυλακίου της Southern Power στην Global Atlantic Financial Group Limited
Το φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιο της Southern Power αποτελείται από 26 λειτουργικές ηλιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,7 GW
Η αμερικανική εταιρεία Southern Power θα πουλήσει το 33% του μεριδίου της στο φωτοβολταϊκό της χαρτοφυλάκιο στην Global Atlantic Financial Group Limited με τιμή αγοράς 1,175 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ την Τετάρτη (23/5), το φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιο της Southern Power αποτελείται από 26 λειτουργικές ηλιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,7 GW.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Southern Power Mark Lantrip δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν ενθουσιασμένη για τη νέα συνεργασία με την Global Atlantic.
Η Southern Power θα είναι ο γενικός εταίρος με την Global Atlantic Financial Group σε επίπεδο εταιρικής σχέσης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) τα φωτοβολταϊκά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ΗΠΑ μέχρι το 2040, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της συγκεκριμένης ενεργειακής τεχνολογίας στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης