Διεθνή

Δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα εξετάζει ο Trump

Δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα εξετάζει ο Trump
Άνισες οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ο Trump
Το ενδεχόμενο να επιβάλλει δασμούς της τάξης του 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος χαρακτηρίζει άνισες τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η κυβέρνηση Trump αναμένεται να επικαλεστεί την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ προκειμένου να επιβάλλει τους νέους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Ο Trump έχει απειλήσει επανειλημμένως να επιβάλλει δασμούς τιμωρίας για να προστατεύσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και στο στόχαστρό του βρίσκεται ειδικά η Γερμανία, η οποία έχει τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ.
«Προσεχώς θα ανακοινωθούν μεγάλα νέα για τους υπέροχους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας μας, έπειτα από δεκαετίες που χάνατε τις δουλειές σας προς όφελος άλλων χωρών.
Αρκετά περιμένατε» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump.
Σύμφωνα με τον Trump, τα αμερικανικά αυτοκίνητα πλήττονται από πολύ υψηλότερους δασμούς σε σύγκριση με εκείνους που επιβάλλονται στα ευρωπαϊκά.
Οι ευρωπαϊκοί δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες εκτός ΕΕ ανέρχονται στο 10%, ενώ οι αμερικανικοί δασμοί στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρώπη είναι μόλις 2,5%.
Στον ίδιο τομέα, οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στα εισαγόμενα ανοιχτά φορτηγάκια ύψους 25%, ενώ στην ΕΕ οι δασμοί στα εισαγόμενα ημιφορτηγά αυτού του είδους είναι πολύ χαμηλότεροι, 14% κατά μέσο όρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης