Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ και πάλι ως κορυφαία εισαγωγέας αργού πετρελαίου

H Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ και πάλι ως κορυφαία εισαγωγέας αργού πετρελαίου
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Η Κίνα εισήγαγε όγκους ρεκόρ αργού πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ως κορυφαίος αγοραστής «μαύρου χρυσού» στον κόσμο, αυξάνοντας την αποθήκευση αποθεμάτων της σε φθηνό αργό πετρέλαιο.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 33.060.000 τόνους ή 8.040.000 βαρέλια την ημέρα σε καθημερινή βάση.
Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ εισήγαγαν σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας τον Σεπτέμβριο κατά μέσο όρο 7.980.000 βαρέλια την ημέρα.
Αυτός ήταν ο τρίτος μήνας μέσα στο 2016 που οι Κινεζικές εισαγωγές αργού πετρελαίου ξεπερνούν τις αμερικανικές.
Μάλιστα, οι συμβάσεις αγοράς πετρελαίου του Πεκίνου υπεγράφησαν τον Ιούλιο, όταν η τιμή του «μαύρου χρυσού» ήταν στα 42 δολάρια το βαρέλι και σήμερα είναι στα 50 δολάρια.
Σε σωρευτική βάση ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, με περισσότερα από 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές διυλισμένων καυσίμων της Κίνας αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 21,1% σε ετήσια βάση, σε 4,3 εκατομμύρια τόνους, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 4.570.000 τόνων τον Ιούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης