Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: 123 άδειες σε 61 εταιρείες για τα νέα πεδία της Βόρειας Θάλασσας

Ηνωμένο Βασίλειο: 123 άδειες σε 61 εταιρείες για τα νέα πεδία της Βόρειας Θάλασσας
Ψήφος εμπιστοσύνης από τις πετρελαϊκές εταιρείες
Η Αρχή Πετρελαίου και Αερίου (OGA) του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε την Τετάρτη 123 άδειες σε 61 εταιρείες για να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν νέα πεδία στη Βόρεια Θάλασσα, ψήφος εμπιστοσύνης  στα νέα πεδία μετά την γήρανση περιοχών τα τελευταία χρόνια.
Σε εταιρείες μεταξύ των οποίων η Royal Dutch Shell, η BP και η νορβηγική  Equinor,  μικρότερες όπως η Siccar Point, η Chrysaor και η Premier Oil απονεμήθηκαν 229 μπλοκ συνολικής έκτασης 26.659 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
"Η OGA αναμένει ότι αυτός ο γύρος θα οδηγήσει πολύ γρήγορα στη δραστηριότητα, προσφέροντας μια ευπρόσδεκτη ώθηση στην εξερεύνηση", ανέφερε.
Δεκατέσσερις από αυτές τις άδειες αναμένεται να προχωρήσουν κατευθείαν στον προγραμματισμό ανάπτυξης του πεδίου σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο γύρος θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» περίπου δώδεκα ανακαλύψεις που περιέχουν περίπου 320 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe), πρόσθεσε.
Η Βόρεια Θάλασσα ήταν μια από τις πρώτες υπεράκτιες λεκάνες του κόσμου και παρήγαγε πετρέλαιο για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.
Αν και η παραγωγή στη λεκάνη απορροφήθηκε έντονα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, έχει δει μια αναβίωση τα τελευταία χρόνια μετά από μεγάλα έργα, όπως της BP που λειτουργούν,  δυναμικότητας 130.000 βαρελιών ανά ημέρα Quad 204 στα δυτικά Shetlands.
Η  OGA εκτιμά ότι η Βόρεια Θάλασσα διαθέτει αποθέματα 1,5 δισεκατομμυρίων boe.
"Ο πρώτος κύκλος αδειοδότησης της OGA ακολουθώντας το νορβηγικό μοντέλο, φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία", ανέφερε σε σημείωμα ο αναλυτής του Wood Mackenzie, Kevin Swann.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης