Διεθνή

Μειώθηκαν οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά 7% τον Μάρτιο

Μειώθηκαν οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά 7% τον Μάρτιο
Τον Μάρτιο του 2018, η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία μειώθηκε κατά 6%
Κατά 7% μειώθηκαν οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας το Μάρτιο του 2018 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία της Τουρκίας για την παρακολούθηση της ενέργειας.
Οι συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας μειώθηκαν σε 4,7 δισ. κυβικά μέτρα το Μάρτιο του 2018 από 5 δισ. το Μάρτιο του 2017, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή της Τουρκικής Αγοράς Ενέργειας (EMRA) στην Έκθεση Αγοράς Φυσικού Αερίου για το Μάρτιο του 2018.
Η χώρα εισήγαγε 3,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω αγωγού και 0,9 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά ως φορτίο LNG, δείχνουν τα στοιχεία της EMRA.
Τον Μάρτιο του 2018, η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία μειώθηκε κατά 6% από έτος σε έτος.
Τον Φεβρουάριο του 2018, τα τουρκικά νοικοκυριά είχαν τη μεγαλύτερη κατανάλωση με 1,9 δισεκατομμύρια φυσικό αέριο. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατανάλωσαν 1,3 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις ακολούθησαν κατανάλωση 1,1 δις κυβικά μέτρα.
Η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας αυξήθηκε από 31,8 εκατ. κυβικά μέτρα το Μάρτιο του 2017 σε 34,5 εκατ. τόνους τον Μάρτιο του 2018, η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από τη βορειοδυτική επαρχία Tekirdag.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης