Διεθνή

Η Valero αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου από την Βενεζουέλα

tags :
Η Valero αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου από την Βενεζουέλα
Η Valero έλαβε πάνω από 200.000 bpd αργού βενεζουέλας από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA και τις κοινοπραξίες της τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τους μεγαλύτερους μηνιαίους όγκους από τον Δεκέμβριο του 2016
Η αμερικανική εταιρεία Valero Energy Corp ενέτεινε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας πριν από τις αμερικανικές κυρώσεις σύμφωνα με τις εμπορικές ροές της Thomson Reuters δεδομένα.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει πέσει φέτος σε χαμηλό δεκαετίας, μειώνοντας τις αποστολές προς τους αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού και επιδεινώνοντας μια σοβαρή οικονομική ύφεση που βιώνει η χώρα.
Οι ακαθάριστες εξαγωγές της κατά μέσο όρο  διαμορφώθηκαν στα 1,19 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, 28% λιγότερο από την ίδια περίοδο το 2017.
Οι εξαγωγές της χώρας αυτό το μήνα επίσης έχουν πληγεί από τις κινήσεις της ConocoPhillips κατάσχεσης φορτίων της PDVSA και  εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην Καραϊβική για την αποζημίωση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την απαλλοτρίωση των έργων της στη χώρα το 2007.
Εν μέσω των εξελισσόμενων εξαγωγών, η Valero έλαβε πάνω από 200.000 bpd αργού βενεζουέλας από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA και τις κοινοπραξίες της τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τους μεγαλύτερους μηνιαίους όγκους από τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι εισαγωγές της εταιρείας στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ξεπέρασαν αυτές της αμερικανικής μονάδας Citgo Petroleum της PDVSA, ως ο μεγαλύτερος παραλήπτης των βαρελιών της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι αγορές της Valero αυξήθηκαν 5,4% σε 173.080 bpd τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, ενώ της Citgo μειώθηκαν κατά 26% στα 155.527 bpd.
Οι αγορές από τους άλλους μεγάλους πελάτες των ΗΠΑ, όπως οι Chevron Corp, Phillips 66 και PBF Energy, συνεχίζουν να μειώνονται σε ετήσια βάση.
Τον Απρίλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν συνολικά 512.182 bpd ακατέργαστου πετρελαίου Βενεζουέλας, αύξηση 12,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά τα επίπεδα ήταν 31% κάτω από τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι αγοραστές των ΗΠΑ είναι από τους λίγους πελάτες που πληρώνουν μετρητά  στην PDVSA, καθώς το πετρέλαιο χρησιμοποιείται για την εξόφληση δανείων προς την Κίνα και τη Ρωσία.
Η μεγάλη πτώση των εξαγωγών της Βενεζουέλας και η διεθνής καταδίκη της επανεκλογή του προέδρου Nicolas Maduro αυτή την εβδομάδα, η οποία έχει αρχίσει να προκαλεί νέες κυρώσεις, δημιούργησε ένταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης