Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rusal: O Deripaska δεν παραιτήθηκε επισήμως - Oι κυρώσεις ενδέχεται να πλήξουν την επιχείρηση

tags :
Rusal: O Deripaska δεν παραιτήθηκε επισήμως - Oι κυρώσεις ενδέχεται να πλήξουν την επιχείρηση
Ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου Rusal, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21/5/2018 ότι δεν έχει λάβει επίσημη παραίτηση από τον Oleg Deripaska και επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις και οι προοπτικές της ενδέχεται να επηρεαστούν από  τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε εκτεταμένες κυρώσεις τον περασμένο μήνα σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες και επιχειρηματίες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της En + Group Plc, με στόχο να τιμωρήσει τη Μόσχα για υποτιθέμενη εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Η Rusal ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο μέτοχος που ελέγχει, την En + δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Deripaska παραιτήθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση της επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση.
Η En + ανακοίνωσε επίσης ότι οι διευθυντές της ενέκριναν το σχέδιο του προέδρου της για την άρση των κυρώσεων.
"Η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι η τρέχουσα εκτίμησή της είναι ότι εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό ότι ο αντίκτυπος μπορεί να είναι ουσιαστικά δυσμενής για τις επιχειρήσεις και τις προοπτικές του ομίλου", ανέφερε η Rusal σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
"Κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία επίσημη παραίτηση από τον κ. Deripaska."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης