Διεθνή

Οι εξαγωγές ενέργειας «κλειδί» για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας

tags :
Οι εξαγωγές ενέργειας «κλειδί» για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε ότι υπάρχει μια "τεράστια ευκαιρία" για τις εξαγωγές ενέργειας από τις ΗΠΑ προς την Κίνα
Η ενέργεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης Trump και των κινέζων ομολόγων της, δήλωσε  υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin στο CNBC τη Δευτέρα 21/5/2018.
Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές συμφώνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο να θέσουν σε αναμονή τους δασμούς που απειλούν  να επιβάλουν το ένας τον άλλο, ακθώς η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα.
 Η παραχώρηση θα μπορούσε να μετακινήσει την θέση σε έναν από τους κύριους στόχους του Προέδρου Donald Trump: την μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με την Κίνα.
Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ένας τομέας της οικονομίας των Η.Π.Α. που είναι ακμάζων και η  Κίνα, ο «κινητήρας» της παγκόσμιας οικονομίας, ζητά περισσότερα ορυκτά καύσιμα καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από το καθαρότερο φυσικό αέριο.
"Στην ενέργεια, νομίζω ότι υπάρχει τεράστια ευκαιρία για τις ΗΠΑ να γίνουν κύριος προμηθευτής της Κίνας", δήλωσε ο Mnuchin. "Έχουν απίστευτες ποσότητες ζήτησης για σχιστόλιθο και το φυσικό αέριο."
«Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να πάρουμε ενέργεια περίπου 40 ή 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν μπορούμε να παράγουμε και να στείλουμε περισσότερα συμπεριλαμβανομένης της υποδομής, μπορούν να πάρουν ακόμη περισσότερα», συμπλήρωσε.
Αυτός θα ήταν ένας φιλόδοξος στόχος. Οι εξαγωγές πετρελαίου και αερίου στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με το Reuters.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προβαίνουν ήδη σε γρήγορες συναλλαγές με την Κίνα, η οποία έχει αναδειχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές πετρελαίου των ΗΠΑ από τότε που η κυβέρνηση Obama κατέληξε σε συμβιβασμό με το Κογκρέσο για την άρση της απαγόρευσης εξαγωγής αργού μετά από 40 χρόνια.
"Καθώς εξελίσσεται το αμερικανικό εξωτερικό εμπόριο εξαγωγών βλέπουμε μια αυξανόμενη τάση (πολύ μεγάλων μεταφορών αργού πετρελαίου) που φορτώνονται, έτσι ώστε το ποσοστό των συνολικών εξαγωγών να είναι περίπου 40-50% και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών κατευθύνεται προς Κίνα ", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα στην εταιρία παρακολούθησης δεξαμενοπλοίων ClipperData.
Η παραγωγή πετρελαίου από τα πεδία σχιστόλιθου αναμένεται να αυξηθεί σύντομα πάνω από 7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και αύξησε τη συνολική παραγωγή των ΗΠΑ σε περίπου 10,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της κυβέρνησης.
Η αμερικανική ΕΙΑ εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράγουν κατά μέσον όρο τα 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την επόμενη χρονιά, ξεπερνώντας τον Νο. 1 παραγωγό της Ρωσίας.
Η έκρηξη στην παραγωγή πετρελαίου από το δυτικό Τέξας δημιούργησε σημεία συμφόρησης στην περιοχή, προκαλώντας πτώση των τιμών για το περιφερειακό αργό, καθώς οι γραμμές δυσκολεύονται να φέρουν το προϊόν τους στην αγορά. Το πετρέλαιο τώρα διαπραγματεύεται με μεγάλη έκπτωση στο διεθνές συγκριτικό δείκτη Brent, καθιστώντας το ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης