Διεθνή

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας υπέγραψαν Ρωσία και Χιλή

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας υπέγραψαν Ρωσία και Χιλή
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο Σότσι της Ρωσίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Atomexpo2018
Μνημόνιο με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και του λιθίου της Χιλής υπέγραψαν, την προηγούμενη εβδομάδα, η Rosatom America Latina, θυγατρική της Rusatom Overseas, και η χιλιανή Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας (CCHEN).
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο Σότσι της Ρωσίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Atomexpo2018.
Η συμφωνία στοχεύει στην αμοιβαία συνεργασία για την ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το έργο του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης της διάρκειας ζωής του αντιδραστήρα που διαθέτει η Χιλή και ο οποίος αξιοποιείται για ερευνητικές εφαρμογές. Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή τεχνολογιών ακτινοβολίας στην ιατρική, τη γεωργία, την επιστήμη και σε άλλους συναφείς τομείς.
«Πιστεύουμε ότι η υπογραφή του μνημονίου αυτού αποτελεί βασικό βήμα για τη συνεργασία μας με τη Χιλή σε πολλές κατευθύνσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Rosatom America Latina, Ivan Dybov.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στη Χιλή την ανώτερη εξειδίκευσή μας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ιατρικής, των γεωργικών εφαρμογών και των εφαρμογών για τα προϊόντα λιθίου», πρόσθεσε ο Dybov.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο συνεργασίας, τα δύο μέρη θα δημιουργήσουν ομάδες εργασίας οι οποίες θα αλληλεπιδρούν σε τακτική βάση με θέμα συγκεκριμένα σχέδια συνεργασίας, τα οποία θα καθοριστούν βάσει διακριτών δεσμευτικών συμφωνιών μεταξύ των δύο μερών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης