Διεθνή

Αδυνατεί να αποπληρώσει 2 δισ γουάν ο κινέζικος ενεργειακός κολοσσός CEFC

tags :
Αδυνατεί να αποπληρώσει 2 δισ γουάν ο κινέζικος ενεργειακός κολοσσός CEFC
Yπό έλεγχο της κυβέρνησης της Σαγκάης βρίσκεται ήδη η εταιρία
O κινέζικος κολοσσός CEFC αδυνατεί να πληρώσει τα ομόλογα αξίας 2 δισ γουάν  σύμφωνα με το Bloomberg.
Ta προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχή της χρονιάς οδήγησαν σε πρώτη φάση την εταιρία στον έλεγχο της κυβέρνησης της Σαγκάης στις 2 Μαρτίου 2018.
Στην συνέχεια, στις 3 Μαρτίου, το κρατικό Huarog Asset Management πήρε το 36,2% και η εταιρία προχώρησε σε μείωση του προσωπικού κατά 50% στις 2 Απριλίου.
Ειδικότερα, ενδέχεται να μειωθεί κατά 50% το εργατικό δυναμικό της CEFC China Energy Co που ανέρχεται σε 30.000 εργαζόμενους, έπειτα από τις αυξημένες οικονομικές πιέσεις και έλεγχο από το Πεκίνο.
Ωστόσο, σύμφωνα με αντιπρόεδρο Zhuang Jianzhong της εταιρείας, η αγορά του 14% της Rosneft παραμένει βιώσιμη.
Η ταχεία άνοδος της CEFC έφτασε στο αποκορύφωμά της το περασμένο έτος όταν συμφώνησε να αγοράσει ένα μερίδιο της τάξεως 9 δις. δολαρίων στη Rosneft.
Από την πλευρά του ο Zhuang συμπλήρωσε ότι: «Προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε τις επιχειρήσεις και το προσωπικό μας, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρουμε στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο αριθμός των απολύσεων πιθανόν να φτάσει τις 10.000.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με τη Rosneft, η CEFC δήλωσε ότι το εργατικό της δυναμικό είχε φτάσει σχεδόν 50.000 υπαλλήλους και χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας με έσοδα άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης