Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τετρακίνητο Tesla Model 3 απογειώθηκε στα 78.000 δολάρια - Βολές κατά Musk από επενδυτές

tags :
Το τετρακίνητο Tesla Model 3 απογειώθηκε στα 78.000 δολάρια - Βολές κατά Musk από επενδυτές
Τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των νέων μοντέλων στην αγορά
«Είδος προς εξαφάνιση» θα είναι πλέον στην αγορά το νέο μοντέλο Tesla Model 3 στην τιμή των 35.000 δολαρίων, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η τιμή εκτοξεύτηκε στα 75.000 δολάρια.
Ειδικότερα, ο Elon Musk μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter έδωσε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την κορυφαία έκδοση του Model 3.
Πρόκειται για τετρακίνητη performance έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες με τον Musk να ανακοινώνει ότι θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, θα έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα και αυτονομία 500 χλμ.
Το κόστος ανέρχεται στα 78.000 δολάρια με όλο τον πρόσθετο εξοπλισμό, λίγο περισσότερο από την BNW M3 στις ΗΠΑ η οποία ξεκινά από 66.500 δολάρια με τον Musk να συμπληρώνει πως το Model 3 AWD Performance θα προσφέρει καλύτερο χειρισμό ενώ θα είναι κατά 15% γρηγορότερο από το γερμανικό μοντέλο μιας και αυτό κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα.
Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην παραγωγή νέων αυτοκινήτων αφού προγραμματίζεται η αναβάθμιση των υπηρεσιών έτσι ώστε να φτάσουν τον στόχο της κατασκευής 5.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα.
Την Πέμπτη μάλιστα, οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι η Tesla θα χρειαστεί περίπου 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο κεφάλαιο μέχρι το 2020 για να επιτύχει τους δικούς της στόχους.
Παράλληλα οι επενδυτές ζητούν να αλλάξει το μάνατζμεντ καθώς έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία καθώς η μετοχή έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 13% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης