Διεθνή

Επενδύσεις της ισπανικής Iberdrola 833 εκατ. δολ. στην αιολική ενέργεια της Βραζιλίας

Επενδύσεις της ισπανικής Iberdrola 833 εκατ. δολ. στην αιολική ενέργεια της Βραζιλίας
Το Rio Grande do Norte είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία
Επενδύσεις σε νέα έργα διανομής ηλεκτρικής και αιολικής ενέργειας στο Rio Grande do Norte της Βραζιλίας ύψους 833,1 εκατ. δολαρίων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Iberdrola της Ισπανίας.
Ο διοικητής του Rio Grande do Norte, Robinson Faria, δήλωσε ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το κράτος προσέλκυσε εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν η ισχυρή του υποστήριξη που δόθηκε στους επενδυτές κατά τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Η νέα επένδυση σημαίνει διπλασιασμός της σημερινής λειτουργικής ικανότητας της Iberdrola στην πολιτεία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ignacio Galan.
Η έδρα της στο Μπιλμπάο έχει ήδη συνολικά 11 αιολικά πάρκα στο κράτος, το οποίο βρίσκεται στην μακρινή βορειοανατολική άκρη της Βραζιλίας που συνορεύει με τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το Rio Grande do Norte είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία.
Η μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής δεσμεύτηκε να παράγει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Για να επιτευχθεί αυτό, η Βραζιλία θα πρέπει να διπλασιάσει το μη ανανεώσιμο δυναμικό της, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών και ηλιακών.
Επί του παρόντος, περίπου το 67% της συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας της Βραζιλίας προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια, 9% από βιομάζα, 8% από τον αέρα και το υπόλοιπο από ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια.
Συνολικά, υπογράφηκαν 39 έργα, εκ των οποίων τέσσερα ήταν για αιολικά πάρκα και η πλειονότητα των υπόλοιπων ήταν για ηλιακή ενέργεια.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης