Διεθνή

Altmaier (Γερμανία): Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

Altmaier (Γερμανία): Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο
Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι με τις ΗΠΑ θα συζητηθούν και οι συνέπειες της αποχώρησης από την συμφωνία με το Ιράν
Να υποβληθεί ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των δασμών που επανέφεραν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εισηγείται ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier και προειδοποιεί για τις συνέπειες από ενδεχόμενο ανταγωνισμό πολιτικών προστατευτισμού.
«Είμαι υπέρ του εμείς οι Ευρωπαίοι να βάλουμε στο τραπέζι μια πρόταση», δήλωσε ο κ. Altmaierκαι πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί ένας εκατέρωθεν ανταγωνισμός προστατευτισμού. «Αν μέσω μεγαλύτερων εμπορικών εμποδίων η παγκόσμια ανάπτυξη μειωθεί κατά 0,2-0,3%, κάποιοι θα κρυολογήσουν, κάποιοι θα βήξουν και άλλοι θα πάθουν πνευμονία. Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποφύγουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι με τις ΗΠΑ θα συζητηθούν και οι συνέπειες της αποχώρησης από την συμφωνία με το Ιράν. «Συζητούμε με τους Αμερικανούς για να παρατείνουν τις προθεσμίες.
Το θέμα είναι να λάβουμε ρυθμίσεις σε πιο συγκεκριμένη μορφή», τόνισε και ανέφερε ότι πολλοί γερμανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στο Ιράν δεν γνωρίζουν τι έρχεται. «Και εδώ καλείται να βοηθήσει η πολιτική», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης