Διεθνή

Η κυβέρνηση του Καναδά θα καλύψει μέρος των απωλειών για τους αγωγούς της Kinder Morgan

Η κυβέρνηση του Καναδά θα καλύψει μέρος των απωλειών για τους αγωγούς της Kinder Morgan
Η εταιρεία έδωσε προθεσμία στην Ottawa έως τις 31 Μαΐου για να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να προχωρήσει στο σχέδιο για υπερδιπλασιασμό της δυναμικότητας της γραμμής Trans Mountain από την Αλμπέρτα στη δυτική ακτή
H κυβέρνηση του Καναδά  είναι έτοιμη να καλύψει τυχόν απώλειες που θα μπορούσε να υποστεί η Kinder Morgan Canada Ltd αν η προτεινόμενη επέκταση αγωγού πετρελαίου εξακολουθεί να καθυστερεί λόγω της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bill Morneau την Τετάρτη 16/5/2018.
Η εταιρεία έδωσε προθεσμία στην Ottawa έως τις 31 Μαΐου για να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να προχωρήσει στο σχέδιο για υπερδιπλασιασμό της δυναμικότητας της γραμμής Trans Mountain από την Αλμπέρτα στη Βρετανική Κολομβία  στη δυτική ακτή. Η κυβέρνηση της επαρχίας του Ειρηνικού αντιτίθεται στο σχέδιο για περιβαλλοντικούς λόγους.
"Είμαστε πρόθυμοι να αποζημιώσουμε την επέκταση του Trans Mountain για τις περιττές καθυστερήσεις που είναι πολιτικά κινούμενες", δήλωσε  ο Morneau την ίδια μέρα  που η Kinder Morgan Canada διοργανώνει την ετήσια γενική συνέλευση.
Το ζήτημα θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Justin Trudeau, του οποίου η φιλελεύθερη κυβέρνηση ενέκρινε την επέκταση.
Ο  Trudeau δήλωσε  ότι οι καναδοί παραγωγοί πετρελαίου χάνουν 15 δισεκατομμύρια δολάρια (11,7 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, επειδή οι αγωγοί  δεν μπορούν να βγάλουν το αργό τους στις εξαγωγικές αγορές.
Ο Morneau είπε επίσης ότι εάν η Kinder Morgan αποφάσισε να απομακρυνθεί από το έργο, η αποζημίωση θα παραμείνει σε ισχύ σε περίπτωση που μια άλλη εταιρεία αναλάβει. Το εάν η εταιρεία θα επιτρέψει σε έναν αντίπαλο να οικοδομήσει την επέκταση είναι ασαφές.
Η Morneau αρνήθηκε να πει ποια βοήθεια θα  μπορούσε να προσφέρει η Οττάβα ή πόσο. Πηγές  του Reutres ανέφεραν προηγουμένως ότι η Ottawa εξετάζει επιλογές όπως οι εγγυήσεις δανείων, η διάσωση ή η συμμετοχή στο έργο των 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μετοχές στην Kinder Morgan Canada σημείωσαν άνοδο άνω του 3% στις πρώτες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης