Διεθνή

Το Μπαγκλαντές διακόπτει τις συνομιλίες με την Trafigura για το LNG

Το Μπαγκλαντές διακόπτει τις συνομιλίες με την Trafigura για το LNG
Μονάδα πλωτής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) θα κατασκευάσει η Gunvor
Το Μπαγκλαντές έχει τερματίσει τις συνομιλίες με τον trader εμπορευμάτων της Ελβετίας, Trafigura, για την εγκατάσταση ενός μικρού τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) λόγω καθυστερήσεων στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ η αντίπαλη Gunvor προχωρά με ξεχωριστό έργο .
Η ζήτηση LNG στο Μπαγκλαντές προβλέπεται να φτάσει τους 17,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2025 μετά την εισαγωγή του πρώτου φορτίου τον περασμένο μήνα και καθώς οι έμποροι στοχεύουν στις αγορές της ευρύτερης αγοράς φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Ασίας για την αύξηση των πωλήσεων.
Οι έμποροι commodity με έδρα την Ελβετία Trafigura, Vitol και Gunvor πραγματοποιούσαν όλα τα έργα εισαγωγής LNG στο Μπαγκλαντές και η μικρότερη εταιρεία AOT Energy συμφώνησε προσωρινά να προμηθεύσει τη χώρα με 1,25 εκατομμύρια τόνους ετησίως για 15 χρόνια.
Η Trafigura, η οποία στοχεύει επίσης στην κατασκευή πλωτών τερματικών σταθμών εισαγωγής LNG στο Πακιστάν και τη Βρετανία, καθυστέρησε να συμφωνήσει  γιατους όρους παράδοσης του παραγωγού λιπασμάτων Chittagong Urea Fertilizer Co. μέσω μιας πλωτής εγκατάστασης εισαγωγής στον ποταμό Karnaphuli, ανακοίνωσε αξιωματούχος της κρατικής επιχείρησης ενέργειας.
«Δεν προχωρούμε με την Trafigura, δεν μπορούμε να περιμένουμε για πολύ για την απάντησή τους», δήλωσε σε Reuters ο διευθυντής του τμήματος LNG της κρατικής εταιρείας ενέργειας Petrobangla.
Αντίθετα η  Gunvor προχωρά με τα σχέδια για τη δημιουργία μιας μονάδας πλωτής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το προτεινόμενο έργο της Trafigura, δήλωσαν αξιωματούχοι και πηγές της βιομηχανίας.
Η Gunvor συνεργάστηκε με την Βελγική ναυτιλιακή εταιρεία Exmar για την επιχείρηση του στο Μπαγκλαντές, η οποία θα προμηθεύσει την εταιρεία λιπασμάτων Karnaphuli.

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης