Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatar Petroleum: Πρόσκληση σε διεθνείς εταιρείες για την κατασκευή νέου πετροχημικού συγκρότηματος

Qatar Petroleum: Πρόσκληση σε διεθνείς εταιρείες  για την κατασκευή νέου  πετροχημικού συγκρότηματος
Το νέο πετροχημικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει μια μονάδα αιθανίου με χωρητικότητα άνω των 1,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως
Η Qatar Petroleum (QP) απηύθυνε πρόσκληση σε διεθνείς εταιρείες να υποβάλουν προσφορά για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός νέου πετροχημικού συγκροτήματος στη Ras Laffan Industrial City.
Η κρατική ενεργειακή εταιρεία δήλωσε στο Reuters αυτό το μήνα ότι θα προωθήσει σχέδια επέκτασης παρά το περιφερειακό πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο στη Ντόχα.
Το νέο πετροχημικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει μια μονάδα αιθανίου με χωρητικότητα άνω των 1,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (MTPA) αιθυλενίου, καθιστώντας τη μεγαλύτερη στην Μέση Ανατολή, δήλωσε η QP
Σύμφωνα με την εταιρεία  η προγραμματισμένη εκκίνηση του συγκροτήματος, η οποία θα περιλαμβάνει και μονάδα παραγωγών, θα είναι το 2025.
Τα πετροχημικά προϊόντα αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής ανάπτυξης της QP υπό την ηγεσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Saad Al-Kaabi.
Οι πρώτες ύλες για το συγκρότημα θα είναι το αιθάνιο που παράγεται κυρίως από το νέο έργο επέκτασης του North Field της QP, το οποίο θα παράγει επιπλέον 23 MTPA υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και από τα υπάρχοντα έργα φυσικού αερίου που παράγουν αιθάνιο.
Το Κατάρ προχώρησε  στην ανάπτυξης του βόρειου πεδίου, του μεγαλύτερου τομέα φυσικού αερίου στον κόσμο, τον οποίο μοιράζεται με το Ιράν, τον περασμένο Απρίλιο και ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξη του νότιου τμήματος του, αυξάνοντας την παραγωγή σε πέντε με επτά χρόνια .
Οι παραγωγοί πετρελαίου στη Μέση Ανατολή επεκτείνονται περαιτέρω στα πετροχημικά, επιδιώκοντας να κατακτήσουν νέες αναπτυσσόμενες αγορές και να βρουν νέες πηγές εισοδήματος πέρα από το αργό πετρέλαιο που εξάγουν.
Τόσο, η Saudi Aramco  όσο και η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC), ανακοίνωσαν μαζικά σχέδια για την ενίσχυση της ικανότητας διύλισης και της πετροχημικής δραστηριότητας.

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης