Διεθνή

IRENA: Οι ΑΠΕ τροφοδοτούν 146 εκατ ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές - Πίνακας

IRENA: Οι ΑΠΕ τροφοδοτούν 146 εκατ ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές - Πίνακας
«Η ανανεώσιμη ενέργεια έχει γίνει ένας πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο» αναφέρει μεταξύ άλλων η έρευνα
Τα νέα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA) ανέδειξαν την σπουδαιότητα της ανανεώσιμης ενέργειας για τις απομακρυσμένες περιοχές.
Η ηλιακή, η υδροηλεκτρική ενέργεια και το βιοαέριο παρέχουν σε περίπου 146 εκατομμύρια άτομα πρόσβαση στην ενέργεια.
Πρόκειται για τις κοινότητες που βρίσκονται συχνά σε αγροτικές τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει σύνδεση με ηλεκτρική ενέργεια ή φυσικό αέριο με τα νοικοκυριά να αναγκάζονται να ακριβά υποκατάστατα, όπως η κηροζίνη.
Η ηλιακή ενέργεια καλύπτει αποκλειστικά τις ενεργειακές ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι αναλυτές συνέταξαν στοιχεία από έρευνες της αγοράς, από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και εθνικές βάσεις δεδομένων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Οι μικρές ηλιακές συσκευές και τα συστήματα θέρμανσης αναπτύσσονται με ταχύ ρυθμό, συνιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία της νέας ενέργειας εκτός δικτύου.
Η αύξηση αυτή οφείλεται στην μείωση του κόστους και στη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, καθώς οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις βλέπουν νέες ευκαιρίες.
Η Ασία και η Αφρική είναι οι κύριοι δικαιούχοι της νέας αγοράς σύμφωνα με την Irena.

Όπως αναφέρει η African Development Bank, εκτιμά ότι 640 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την ήπειρο δεν έχουν πρόσβαση στην ενέργεια, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται συντονισμένες κινήσεις έτσι ώστε χάρτη στην ηλιακή τεχνολογία να συνδεθούν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια άνθρωποι.
Σε μια ξεχωριστή έρευνα, η IRENA ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανανεώσιμη ενέργεια απασχολεί τώρα πάνω από 10 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, αύξηση 5% σε ένα χρόνο. Οι ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα, ευθύνονται για μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης.
«Η ανανεώσιμη ενέργεια έχει γίνει ένας πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από τον αυξανόμενο αριθμό θέσεων εργασίας που δημιουργούνται στον τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Adnan Z. Amin, Γενικός Διευθυντής της IRENA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης