Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αμείωτους ρυθμούς η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

Με αμείωτους ρυθμούς η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου
Ο Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει να εγκαινιάσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα  το 2023, στην επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα για την δημιουργία αντιδραστήρα πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου, σύμφωνα με τον CEO της Akkuyu Nuclear Company, Yuriy Galanchuk.
«Σύμφωνα με το ημερολόγιό μας στις αρχές Ιουλίου η βάση του εργοστασίου θα ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο χτίσιμο των εγκαταστάσεων. Η προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την κατασκευή και τη συναρμολόγηση στην περιοχή του ανατολικού λιμένα συνεχίζεται. Επί του παρόντος απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι για την υλοποίηση του έργου το οποίο είναι μέσα στους χρόνους του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Yuriy Galanchuk.
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι η περιβαλλοντική ακεραιότητα της περιοχής θα διατηρηθεί υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στις θερμοκρασίες του θαλασσινού νερού όταν η μονάδα θα έρθει σε σύνδεση. Είπε επίσης ότι οι γεωργικές δραστηριότητες στην περιοχή θα παραμείνουν ανεπηρέαστες.
Για να τονίσει τα μέτρα που ελήφθησαν για τον έλεγχο των κινδύνων από το εργοστάσιο, ο Galanchuk εξήγησε πώς το κουτί προστασίας του αντιδραστήρα είναι ανθεκτικό σε αεροσκάφος 400 τόνων.
Περισσότερες πληροφορίες που θα χρειαστεί το κοινό για το έργο θα δοθούν από το κέντρο πληροφόρησης στο Ακούγιου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει να εγκαινιάσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα  το 2023, στην επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού την ανέλαβε η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom.
Ο σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, με δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής 4.800 Megawatt.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος της ρωσικής επένδυσης ξεπερνά τα 20 δισεκ. δολάρια, όντας η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Τουρκία.
Αυτή τη στιγμή 10.000 άνθρωποι εργάζονται για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, ενώ 3.500 άνθρωποι θα εργάζονται σε αυτόν όταν θα τεθεί σε λειτουργία.
Σε αυτό το πλαίσιο, 248 Τούρκοι βρίσκονται στη Μόσχα και θα εκπαιδευτούν στη λειτουργία του σταθμού για τα επόμενα 6,5 χρόνια.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή του φαραωνικού έργου, ωστόσο η Άγκυρα αγνόησε τις αντιδράσεις και το έργο προχωράει κανονικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης