Διεθνή

Η Valero επεκτείνεται στη Νότια Αμερική - Εξαγοράζει την Pure Biofuels Del Peru

Η Valero επεκτείνεται στη Νότια Αμερική - Εξαγοράζει την Pure Biofuels Del Peru
Η Pure Biofuels Del Peru κατέχει τερματικό αποθήκευσης περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών, μονάδα παραγωγής βιοντίζελ και δύο τερματικά ραφιναρισμένων προϊόντων
Η Valero Energy Corp έχει συμφωνήσει να αγοράσει την Pure Biofuels Del Peru από την εταιρία ιδιωτικών μετοχών Pegasus Capital Advisors, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών τη Δευτέρα 14/5/2018, χαρακτηρίζοντας την πρώτη επένδυση υποδομής του αμερικανικού διυλιστηρίου στη Νότια Αμερική.
Η Pure Biofuels Del Peru κατέχει τερματικό αποθήκευσης περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών, μονάδα παραγωγής βιοντίζελ και δύο τερματικά ραφιναρισμένων προϊόντων στο Callao, κοντά στη Λίμα και το Paita στα βόρεια της χώρας. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγινα γνωστοί.
Η  Pegasus που εδρεύει στο Κοννέκτικατ, εξέρχεται από μια επένδυση που έγινε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2012. Έκτοτε, έχει αυξήσει τη λειτουργική ικανότητα των Pure Biofuels σε 270 εκατομμύρια γαλόνια το 2017 από 24 εκατομμύρια γαλόνια το 2012.
"Ήταν καιρός  να παραχωρήσει την εταιρεία  σε μια εταιρεία όπως η Valero, η οποία έχει την κλίμακα και την τεχνογνωσία για οδηγήσει την ανάπτυξη της στο επόμενο επίπεδο", δήλωσε στο Reuters ο Alec Machiels, συνεργάτης της Pegasus.
Η Valero έχει σήμερα δραστηριότητες διύλισης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Βρετανία και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιθανόλης της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Το Περού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές καυσίμου αιθανόλης και βιοντίζελ για την τήρηση των κανόνων ανάμειξης για τη βενζίνη και το ντίζελ, οι οποίοι θεσπίστηκαν το 2010 και το 2011 αντίστοιχα για τη μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης