Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει όνομα στις 16 Μαΐου η Statoil – Η συνέλευση αποφασίζει για το Equinor

tags :
Αλλάζει όνομα στις 16 Μαΐου η Statoil – Η συνέλευση αποφασίζει για το Equinor
Η εταιρεία αναμένει να εφαρμόσει την αλλαγή ονόματος από τις 16 Μαΐου 2018
Η Statoil ASA θα ψηφίσει την πρόταση να αλλάξει το όνομα της εταιρείας, από Statoil ASA σε Equinor ASA, στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 15 Μαΐου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι σκοπεύει να αλλάξει το όνομά της για να αντικατοπτρίζει την κίνηση της να γίνει μια ευρεία ενεργειακή εταιρεία.
Η εταιρεία αναμένει να εφαρμόσει την αλλαγή ονόματος από τις 16 Μαΐου 2018. Αυτό συνεπάγεται ότι 15 Μαΐου 2018 αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στην αγορά του Όσλο Børs με τον κωδικό "STL". Από τις 16 Μαΐου 2018, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται με το νέο  διακριτικό "EQNR".
Η αλλαγή της επωνυμίας και η μεταγενέστερη εφαρμογή και αλλαγή του τίτλου στην αγορά Børs υπόκειται στην έγκριση της συνέλευσης’ για την αλλαγή ονόματος και την επίσημη εγγραφή στο νορβηγικό μητρώο επιχειρήσεων (Foretaksregisteret).
Με βάση τις δηλώσεις που έγιναν  για την αλλαγή ονόματος, η εταιρεία αναμένει ότι η γενική συνέλευση θα εγκρίνει την πρόταση αλλαγής του ονόματος της εταιρείας στην Equinor ASA.
Με την επιφύλαξη της έγκρισης   το νέο διακριτικό "EQNR" αναμένεται να εφαρμοστεί και για τα αμερικανικά δικαιώματα (ADR) της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Η ακριβής ημερομηνία αλλαγής στο NYSE θα ανακοινωθεί χωριστά, ωστόσο η εφαρμογή του νέου διακριτικού  στο NYSE θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο στις 17 Μαΐου 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης