Διεθνή

Ιταλία: Ανησυχεί η Saras για τις επιπτώσεις στην αγορά αργού από τις κυρώσεις κατά του Ιράν

tags :
Ιταλία: Ανησυχεί η Saras για τις επιπτώσεις στην αγορά αργού από τις κυρώσεις κατά του Ιράν
Η έλλειψη ιρανικού εφοδιασμού σε αργό πετρέλαιο θα αποτελούσε πρόβλημα όσον αφορά τις τιμές αλλά όχι τους όγκους
Το ιταλικό διυλιστήριο Saras ανησυχεί για το γεγονός ότι η αγορά δεν έχει πρόσβαση στο ιρανικό αργό πετρέλαιο, υπό το φως των νέων πιθανών κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Τεχεράνης.
"Ανησυχώ για το γενικό σενάριο," δήλωσε ο CEO της Saras,  Dario Scaffardi σε τηλεδιάσκεψη και σημείωσε  ότι το Ιράν ήταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές αργού πετρελαίου του διυλιστηρίου, αν και όχι ο μόνος, προσθέτοντας προς το παρόν ότι δεν είχε αλλάξει τίποτα.
"Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσουμε τις συνέπειες οποιασδήποτε νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ", σημείωσε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να επιβάλουν νέες μονομερείς κυρώσεις στο Ιράν μετά την αποχώρηση από την συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη του 2015 για να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης με αντάλλαγμα για την άρση των κοινών κυρώσεων ΗΠΑ-Ευρώπης.
Μιλώντας στους αναλυτές, ο Scaffardi δήλωσε ότι η έλλειψη ιρανικού εφοδιασμού σε αργό πετρέλαιο θα αποτελούσε πρόβλημα όσον αφορά τις τιμές αλλά όχι τους όγκους.
«Είμαστε σε επαφή με τους περισσότερους προμηθευτές αργού στον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι έχει εναλλακτικές πηγές από το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, τη Λιβύη, τη Ρωσία και τη Δυτική Αφρική. Ενώ αναμένει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις εξαγωγές από το Κουρδιστάν, που αναμένονταν στο εγγύς μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης