Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Χωρίς ρεύμα 200.000 άνθρωποι λόγω νέας επίθεσης της FARC

Κολομβία: Χωρίς ρεύμα 200.000 άνθρωποι λόγω νέας επίθεσης της FARC
Το Τουμάκο είναι η κοινότητα όπου έχει καταμετρηθεί η μεγαλύτερη επιφάνεια παράνομων καλλιεργειών στη χώρα
Περίπου 200.000 κάτοικοι της Τουμάκο, ενός φτωχού δήμου της Κολομβίας, πάνω στα σύνορα με τον Ισημερινό, στις ακτές στον Ειρηνικό, δεν έχουν ηλεκτροδότηση εξαιτίας μιας τέταρτης επίθεσης μέσα σε λιγότερους από δύο μήνες, από αποστάτες της οργάνωσης FARC, η οποία αφοπλίστηκε το 2016 και μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα.
Η επίθεση που προκάλεσε βλάβη σε δύο ηλεκτρικούς μετασχηματιστές διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον δρόμο μεταξύ των πόλεων Πάστο και Τουμάκο, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ναρίνιο, ο Καμίλο Ρομέρο, μιλώντας στο W Radio την Πέμπτη.
Το Τουμάκο είναι η κοινότητα όπου έχει καταμετρηθεί η μεγαλύτερη επιφάνεια παράνομων καλλιεργειών στη χώρα, κυρίως του φυτού τα φύλλα του οποίου αποτελούν τη βάση της κοκαΐνης, του ναρκωτικού στην παραγωγή του οποίου η Κολομβία κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως.
Οι ένοπλες δυνάμεις επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση σε αποστάτες της οργάνωσης FARC, υπό τη διοίκηση του Γουάλτερ Αρτίσαλα, γνωστού επίσης ως «Γκουάτσο», του επικεφαλής του Μετώπου Όλιβερ Σινιστέρα, που είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και τη δολοφονία τον Απρίλιο δύο δημοσιογράφων κι ενός οδηγού της εφημερίδας El Comercio του Ισημερινού.
«Αυτή είναι η τέταρτη επίθεση μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη», επισήμανε ο κυβερνήτης μέσω Twitter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης