Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στο Ιράν

tags :
ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στο Ιράν
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα 10/5/2018 νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων που συνδέονται με τη Δύναμη Κοντς, το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και σε τρεις ιρανικές οντότητες, μόλις δύο ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χώρα από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής νομοθεσίας που στοχοθετεί συγκεκριμένα υπόπτους για διεθνή τρομοκρατία και την ιρανική οικονομική δραστηριότητα, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να διαλύσει το «δίκτυο» και κατηγόρησε την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν ότι βοηθούσε αυτά τα πρόσωπα να αγοράσουν δολάρια.
Σκοπός των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν «να χρηματοδοτήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες της Δύναμης Κοντς», όπως τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό περιφερειακών, συνεργαζόμενων οργανώσεων
«αποκρύπτοντας τον σκοπό για τον οποίο αγοράζονταν τα δολάρια», ανέφερε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης