Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηλιακή ενέργεια: Η τρίτη πλέον επικρατούσα πηγή ενέργειας των ΗΠΑ

Ηλιακή ενέργεια: Η τρίτη πλέον επικρατούσα πηγή ενέργειας των ΗΠΑ
Πέρυσι, η ισχύς από τις ηλιακές πηγές ξεπέρασε τη βιομάζα
Ξεπεράστηκε η παραγωγή ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ από τους ηλικαούς πόρους έναντι των πόρων από βιομάζα στην Αμερική το 2017 σύμφωνα με την EIA.
Ειδικότερα, η ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια έφθασε τα 77 εκατομμύρια μεγαβάτ ωρών (MWh) σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τους πόρους βιομάζας, οι οποίοι δημιούργησαν 64 εκατομμύρια MWh το 2017.
Μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μόνο η υδροηλεκτρική και η αιολική παρήγαγαν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στα 300 εκατομμύρια MWh και 254 εκατομμύρια MWh αντιστοίχως, με την παραγωγική ικανότητα βιομάζας να παραμένει σχετικά αμετάβλητη τα τελευταία χρόνια.
Επιπλέον, η παραγωγή από ηλιακές θερμικές πηγές, οι οποίες μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ατμό για παραγωγή ενέργειας, παρέμεινε σχετικά επίπεδη τα τελευταία χρόνια, σε περίπου 3 εκατομμύρια MWh.
Ωστόσο, τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν σημειώσει άνοδο.
Tο 2014 μεγάλης κλίμακας ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκά κύτταρα για να παράγουν απευθείας ηλεκτρική ενέργεια από το ηλιακό φως, παράγουν 15 εκατομμύρια MWh, ενώ οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας παράγουν 11 εκατομμύρια MWh.
Τέλος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό οργανισμό ενέργειας των ΗΠΑ, μέχρι το 2017 η ετήσια ηλεκτρική ενέργεια από αυτές τις πηγές αυξήθηκε σε 50 εκατομμύρια MWh και 24 εκατομμύρια MWh αντίστοιχα.
Μέχρι το τέλος του 2018, ο Οργανσιμός αναμένει επιπλέον 5.067 MW μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από οποιονδήποτε άλλο τομέα στις ΗΠΑ.
Χαρακτηριστικά, η ηλιακή ενέργεια προσθέτει θέσεις εργασίας 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο της συνολικής οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 2010 υπήρχαν μόνο 93.000 θέσεις εργασίας στην ηλιακή ενέργεια στη χώρα.
Ο τομέας σημείωσε κατακόρυφη άνοδο και έξι χρόνια αργότερα απασχολούνταν 260.077 άτομα στον τομέα. Αυτό σημαίνει ότι το 2016 μία στις 50 νέες θέσεις εργασίας ήταν στην ηλιακή βιομηχανία, και οι αναλυτές αναμένουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης