Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση των καθαρών κερδών της EON κατά 40% το α' τρίμηνο του 2018

tags :
Αύξηση των καθαρών κερδών της EON κατά 40% το α' τρίμηνο του 2018
Επιβεβαιώθηκε ο προγραμματισμός του γερμανικό Ομίλου
«Δυνατό» οικονομικό ξεκίνημα σημείωσε η γερμανική EON το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη της επιχείρησης αυξήθηκαν  σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2017.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 41% στα 1,03 δισ. ευρώ λόγω της αύξησης των πελατών και των ισχυρών λειτουργικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν 24% στα 1,28 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε και τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters που εκδόθηκε πριν από τα αποτελέσματα. Τα βελτιωμένα κέρδη προήλθαν παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 11% του πρώτου τριμήνου.
Παράλληλα, ο οικονομικός διευθυντής της EON Mark Spieker δήλωσε ότι: «Το πρώτο τρίμηνο συνέχισε απρόσκοπτα τις θετικές επιδόσεις του περασμένου έτους. Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα είναι ισχυρή. Σημειώσαμε σημαντική ανάπτυξη προσθέτοντας περισσότερους από 50.000 πελάτες στη Γερμανία» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι: «Όλες οι εξελίξεις και τα νούμερα ευθυγραμμίζονται με τον αρχικό μας σχεδιασμό, που επιβεβαιώνει τις αρχικές μας προβλέψεις για το 2018».
Αναφορικά με τα κέρδη της γερμανικής επιχείρησης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σημειώθηκε αύξηση 7% στα 171 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από τη μία πλευρά, η εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητα ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο σε συνδυασμό με την προσθήκη νέων αιολικών πάρκων. Από την άλλη, οι τιμές πώλησης για την παραγωγή ισχύος μειώθηκαν».
Τέλος, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έρχεται δύο μήνες έπειτα από την παρουσίαση ενός φιλόδοξου σχεδίου της EON με τον γερμανικό ανταγωνιστή της (RWE) που αναμένεται να αναδιοργανώσει τη γερμανική αγορά ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης