Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Καλιφόρνια προειδοποιεί για μια νέα ενεργειακή κρίση

Η Καλιφόρνια προειδοποιεί για μια νέα ενεργειακή κρίση
Οι πελάτες εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για τους τοπικούς παροχούς ενέργειας - Η πολιτεία πρέπει να αναπτύξει σχέδιο για τον αυξημένο ανταγωνισμό
Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής κοινής ωφέλειας της Καλιφόρνια προειδοποιεί ότι η πολιτεία θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά σε μια νέα ενεργειακή κρίση, αν δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πελατών που έχουν υποστεί βλάβη από τις  επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Σύμφωνα με το Bloomberg η πολιτεία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες δυσκολίες  να εξασφαλίσει ότι έχει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι περισσότεροι Καλιφορνέζοι  εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας για να αγοράσουν τη ενέργεια τους απευθείας από πόρους, όπως ηλιακοί συλλέκτες στην στέγη και συλλέκτες κοινής επιλογής με συμφωνίες απευθείας με τους παραγωγούς, δήλωσε  ο πρόεδρος  της California Public Utilities Commission Michael Picker. Το ένα τέταρτο της ζήτησης ενέργειας μπορεί να προέρχεται από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
"Έχουμε μια ποικιλία διαφορετικών παρόχων," δήλωσε ο Picker σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloombreg. "Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, θα μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στο είδος της κρίσης που αντιμετωπίσαμε το 2000 και το 2001."



Σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες, η Καλιφόρνια βρέθηκε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση, η οποία προκλήθηκε από ελλείψεις   ηλεκτρικής ενέργειας και εκτεταμένη χειραγώγηση της αγοράς. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις βυθίστηκαν στο σκοτάδι ενώ οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ και η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, Pacific Gas & Electric, της PG & E Corp., πτώχευσε.
Οι εκτεταμένες διακοπές έπληξαν την πολιτεία  μόλις λίγα χρόνια από τότε που αποφάσισε να ανοίξει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στον ανταγωνισμό.
Ο Picker είπε ότι θα ήθελε να μην γίνει το ίδιο λάθος.
Την Πέμπτη, το γραφείο του δημοσίευσε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς πώς η Καλιφόρνια δίνει για άλλη μια φορά περισσότερες επιλογές στους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας.
Προσφέρει ορισμένους τρόπους με τους οποίους οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή.
Ανάμεσα τους:
- Καθορισμός και σχεδιασμός ενός "παρόχου τελευταίας λύσης" σε περίπτωση που ένας προμηθευτής ενέργειας παραλείψει να ανταεπξέλθει στις υποχρεώσεις του
- Επανεξέταση των κινήτρων για νέες ενεργειακές τεχνολογίες
-  Επανεξέταση του τρόπου κατανομής του κόστους για τους φορολογούμενους, την παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας

Η έκθεση αναφέρει  ότι «εσφαλμένα το σημερινό ενεργειακό σύστημα στερείται ρύθμισης και επαρκούς σχεδιασμού», σύμφωνα με ανακοίνωση  την Πέμπτη της California Community Choice Association ή την CalCCA, η οποία αντιπροσωπεύει παρόχους.
"Οι CCAs αντιμετωπίζουν σοβαρά την υποχρέωσή τους να τηρήσουν τους κανόνες της Καλιφόρνιας για να« κρατήσουν ανοικτά  τα φώτα », δήλωσε ο Beth Vaughan, εκτελεστικός διευθυντής της CalCCA.
 "Οι CCAs χτίζουν τα τοπικά προγράμματα τους μακροπρόθεσμα, με δέσμευση για αξιοπιστία αποκεντροποίηση κοινωνική ισότητα και  οικονομικά προσιτά ".
Ο Picker δήλωσε ότι η πολιτεία  πάσχει ήδη από την έλλειψη προετοιμασίας.
 Οι επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι σίγουρες πόσους πελάτες θα έχουν στο μέλλον και είναι όλο και  πιο διστακτικές για την υπογραφή μακροχρόνιων συμβάσεων με τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε . Οι ιδιοκτήτες σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου, οι οποίοι συχνά ενεργοποιούνται για να βοηθήσουν στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην αιχμή της ζήτησης, έχουν έναν σκληρό αγώνα  να κερδίσουν χρήματα.
"Η κεντρική απόφαση που λαμβάνουμε για να διατηρήσουμε το δίκτυο αξιόπιστο, ασφαλές και προσιτό είναι η διάσπαση", ανέφερε ο Picker στην έκθεση που εκδόθηκε την Πέμπτη. "Στην τελευταία απελευθέρωση, είχαμε ένα σχέδιο, όμως είχε  ελάττωμα. Τώρα απορυθμίζουμε τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας μέσω δεκάδων διαφορετικών αποφάσεων και νομοθετικών ενεργειών, αλλά δεν έχουμε σχέδιο. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης