Διεθνή

Η δέσμευση της Statoil για παραγωγή με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η δέσμευση της Statoil για παραγωγή με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Το χαρτοφυλάκιο της επόμενης γενιάς της Statoil περιλαμβάνει έργα ύψους 8 δισεκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμων πετρελαίου σε 100 τοις εκατό
Την δέσμευσή της να προχωρά σε παραγωγή με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να παρουσιάζει χαμηλότερο αποτύπωμα του ίδιου αμέταλλου χημικού στοιχείου, ανακοίνωσε η Statoil.
Ειδικότερα, ο όμιλος δήλωσε ότι το μέλλον του χαρτοφυλακίου θα έχει ποσοστό λιγότερο από το 20% από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, με τους εκπροσώπους να τονίζουν ότι: «Η εταιρεία είναι μια ήδη μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής αποδοτικών εκπομπών CO2 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει το 2030 φιλοδοξία να μειώσει την ένταση του CO2 από το τρέχον χαρτοφυλάκιό της σε 8 κιλά ανά βαρέλι πετρελαίου ισοδύναμα, λιγότερο από το ήμισυ του σημερινού παγκόσμιου μέσου όρου της βιομηχανίας».
Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Saetre υπογράμμισε ότι: «Η Statoil έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ικανότητά της να δημιουργεί ανώτερη αξία σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
«Το όραμά μας είναι να διαμορφώσουμε το μέλλον της ενέργειας και το χαρτοφυλάκιο της επόμενης γενιάς αποδεικνύει ότι το παρέχουμε. Ο αγώνας μας έγκειται στο να καταστούμε ηγέτης στον τομέα της ασφάλειας προσφέροντας υψηλή αξία με αποτύπωμα χαμηλού άνθρακα» πρόσθεσε.
Το χαρτοφυλάκιο της επόμενης γενιάς της Statoil περιλαμβάνει έργα ύψους 8 δισεκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμων πετρελαίου σε 100 τοις εκατό, με εσωτερικό επιτόκιο άνω του 30 τοις εκατό, υποθέτοντας ότι η τιμή του πετρελαίου είναι 70 δολάρια ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης