Διεθνή

Σε χαμηλά επίπεδα τα έσοδα της Vestas το α' τρίμηνο του 2018 - Που οφείλεται η πτώση

Σε χαμηλά επίπεδα τα έσοδα της Vestas το α' τρίμηνο του 2018 - Που οφείλεται η πτώση
Τα έσοδα, τα κέρδη και οι ελεύθερες ταμειακές ροές μειώθηκαν σε σχέση με το πολύ ισχυρό πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους
Η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών της Δανίας, η Vestas ανακοίνωσε ότι το α’ τρίμηνο του 2018 τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδα, τα κέρδη, και οι ελεύθερες ταμειακές ροές μειώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα του 2017 που ήταν πολύ πιο ισχυρό.
Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Vestas έφερε έσοδα της τάξεως των 1,69 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 85 εκατ. ευρώ από τα 126 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η εισαγωγή παραγγελιών ανεμογεννητριών ανήλθε στα 1.629 MW κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος.
Η Vestas διατήρησε τις κατευθυντήριες γραμμές για το 2018 με έσοδα ύψους 10 έως 11 δισ. ευρώ.
«Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας συνεχίζει να μειώνει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και να επιτρέψει περαιτέρω την ενσωμάτωση της αειφόρου ενέργειας, δημιουργώντας μια μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη αγορά για λύσεις αιολικής ενέργειας", δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, Anders Runevad.
«Βραχυπρόθεσμα, όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον έντονο ανταγωνισμό που επηρέασε την κερδοφορία του τομέα, η οποία μαζί με τα ανοιχτά νομίσματα της Vestas είχαν ως αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο του 2018 να είναι χαμηλότερα από το ιστορικά ισχυρό πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους", τόνισε ο Runevad.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης