Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλιάνικες τράπεζες και ταμεία κατά της Petrobras

tags :
Βραζιλιάνικες τράπεζες και ταμεία κατά της Petrobras
Διεκδικούν απαοζημιώσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς
Τα κορυφαία βραζιλιάνικα ταμεία και τράπεζες, όπως η Itaú Unibanco Holding SA, η Banco Bradesco SA και η Banco Santander Brasil SA, προσέφυγαν στη διαιτησία  κατά της Petróleo Brasileiro SA, διεκδικώντας αποζημίωση από τον κρατικό ελεγχόμενο πετρελαϊκό γίγαντα.
Σύμφωνα με το Reuters οι κρατικές τράπεζες Caixa Econômica Federal και Banco do Brasil AE και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένων των Petros, Previ και Funcef, συμμετείχαν επίσης στην κίνηση, ανέφερε η βραζιλιάνικη εφημερίδα Valor Econômico επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
Η κίνηση επιδιώκει να αναπαράγει έναν διακανονισμό τον Ιανουάριο,  σύμφωνα με τον οποίο επενδυτές των ΗΠΑ, έλαβαν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την Petrobras για αξιώσεις που προέκυψαν από το  σκάνδαλο διαφθοράς, όπου εργολάβοι δωροδοκούσαν  υπαλλήλους της εταιρείας και πολιτικούς για να κερδίσουν μεγάλα συμβόλαια από την εταιρεία.
Η Valor ανακοίνωσε ότι στη διαιτησία, η οποία διεξάγεται στο Επιμελητήριο Διαιτησίας Αγοράς του τμήματος Β3 του Χρηματιστηρίου του Σάο Πάολο συμμετέχουν και ξένα κεφάλαια επίσης


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης