Διεθνή

Τρόμος στη Τουρκία μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη - Κλείνουν οι πρεσβείες ΗΠΑ και Ιράν

Τρόμος στη Τουρκία μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη - Κλείνουν οι πρεσβείες ΗΠΑ και Ιράν
Συνελήφθη ένοπλος που επιχείρησε να εισβάλλει χθες το βράδυ και στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Εικόνα ευρύτερης αστάθειας επικρατεί στην Τουρκία ύστερα από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Andrei Karlov, αλλά και την απόπειρα εισβολής ενόπλου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
Ήδη ΗΠΑ και Ιράν ανακοίνωσαν ότι κλείνουν για σήμερα τις διπλωματικές υπηρεσίες τους στην Τουρκία υπό τον φόβο αντίστοιχων τρομοκρατικών χτυπημάτων.
Συγκεκριμένα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες στην τουρκική πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα Άδανα, θα παραμείνουν κλειστές, μετά τους πυροβολισμούς που έριξε άντρας τον οποίο συνέλαβαν οι αρχές, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα χθες το βράδυ.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο άντρας πυροβόλησε 8 ή 9 φορές στον αέρα, με όπλο που είχε κρυμμένο στο σακάκι του, πριν από τη σύλληψή του.
Ο ένοπλος εμποδίστηκε από την αστυνομία και βρίσκεται υπό κράτηση, μετέδωσε η Daily Sabah μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.
Εν τω μεταξύ και το Ιράν αποφάσισε να κλείσει όλα τα προξενεία του στη Τουρκία σήμερα, ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, όλες οι υπηρεσίες των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και την Ερζερούμ θα παραμείνουν κλειστές σήμερα.
«Προτρέπουμε όλους τους Ιρανούς να αποφύγουν να προσέλθουν στις τοποθεσίες αυτές» έγραψε η πρεσβεία, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης